Home / Naujienos / Vilniuje Neries pakrantę papuošė nauja laisvalaikio erdvė
Vilniuje Neries pakrantę papuošė nauja laisvalaikio erdvė

Vilniuje Neries pakrantę papuošė nauja laisvalaikio erdvė

Vilniuje Neries pakrantę papuošė nauja laisvalaikio erdvė

2014 09 11

www.vilnius.lt

Vilniuje Upės gatvėje, greta „Barclays“ technologijų centro pastato (verslo centras „Green Hall“), atidaryta nauja laisvalaikio erdvė. 1500 kvadratinių metrų ploto teritorijoje įrengtos 7 skirtingos aikštelės, kurios pritaikytos susitikimams, pramogoms ir poilsiui. Kelis šimtus tūkstančių litų kainavusi viešoji erdvė yra didžiausia iki šiol projekto „Dovana Vilniui“ iniciatyva.

„Visų mūsų pastangomis miestas kasdien vis gražėja ir galima tik džiaugtis, kad tai daro ne tik savivaldybė, bet ir privatus verslas. Šiandien visų miestiečių vardu norėčiau padėkoti „Barclays“, kurie padovanojo šią nuostabią naują erdvę sostinei. Tai brangiausia iki šiol „Dovana Vilniui“ iniciatyva. Už kelis šimtus tūkstančių litų sutvarkyta teritorija šalia Upės gatvės atvėrė nuostabų vaizdą į Nerį. Nuo šiol turime dar viena vietą, kurioje galime pasigrožėti mūsų Vilniumi“, – sako A. Zuokas.

Dešiniojoje Neries krantinėje įrengta poilsio zona atsirado kaip „Barclays“ technologijų centro Lietuvoje (BTCL) darbuotojų iniciatyva. Vieta, iš kurios atsiveria puikus vaizdas į upės vingį ir miesto centrą, pamėgta centro darbuotojų, tačiau nebuvo sutvarkyta bei pritaikyta laisvalaikiui, čia stovėjo tik keli suoleliai. BTCL darbuotojams gimusią idėją įrengti viešą poilsio zoną palaikė įmonės vadovybė, vėliau – ir sostinės savivaldybė.

„Mūsų bendrovėje turime tradiciją, kad idėjos autoriai tampa atsakingi ir už jos įgyvendinimą. Kompanija gali prisidėti finansiškai, pagelbėti kitomis formomis, tačiau galutinė atsakomybė – pačių darbuotojų rankose. Todėl man dar maloniau stebėti, kad pagaliau ši erdvė atsirado, nes tai buvo trejus metus trukusio nuoseklaus, nuoširdaus darbo rezultatas, į kurį mūsų darbuotojai įtraukė ne tik vieni kitus, bet ir be atlygio dirbusius architektus, savivaldybę, kitus partnerius. Tai dovana Vilniui, kurią auginome trejus metus“, – pasakoja BTCL vadovas Giedrius Dzekunskas.

Laisvalaikio erdvės projektas buvo pasirinktas iš kelių variantų, kuriuos sukūrė architektų biuro A2SM architektai Viačeslavas Malenko, Aurimas Sasnauskas, Giedrius Mamavičius, Joris Šykovas ir Paulius Venckūnas. Pasak autorių, projektuojant erdvę pirmiausia galvota apie tai, kad architektūriniai sprendimai būtų patvarūs, atsparūs laikui, oro sąlygoms ir intensyviam naudojimui. Todėl aikštelėse įrengti suolai pagaminti iš ąžuolo masyvo, o terasos suformuotos iš betono bei termomedienos.

„Nusprendėme išnaudoti upės šlaitą, kurį visi buvo išmindžioję, nusėdėję. Prisitaikėme prie gamtos – nė vienas medis nebuvo nukirstas. Sukūrėme 7 aikšteles, pritaikytas skirtingiems bendravimo poreikiams. Jose galima leisti laisvalaikį su draugais ar bendradarbiais, rengti susitikimus, tuščiose scenose organizuoti koncertus, parodas, skaityti poeziją ar įrengti meninę instaliaciją. Tikimės, kad šiomis idėjomis užkrėsime kitus ir miestas vis labiau gražės“, – teigia V. Malenko. Architekto teigimu, ši iniciatyva neliko nepastebėta kitų įmonių, kurios jau kreipėsi su panašiais prašymais sutvarkyti jų aplinką.

Tikimasi, kad pirmiausia nauja poilsio erdvė bus aktuali netoliese įsikūrusio Vilniaus edukologijos universiteto studentams, „Barclays“ ir kitų aplinkinių biurų darbuotojams bei visai Žvėryno bendruomenei.

Vilniaus miestui padovanota nauja laisvalaikio zona – prieš metus atgaivinto projekto „Dovana Vilniui“ dalis. Vilniaus miesto savivaldybė ir VšĮ „Savanorių centras“ dėkoja visiems asmenims ir įmonėms, kurie prisidėjo prie projekto „Dovana Vilniui“ ir vos per pusmetį miestui padovanojo dovanų, kurių vertė – daugiau nei 1 mln. Lt.

 

 

About Gedas

Leave a Reply